Zöldspárga sajtszósszal

Hozzávalók (4 személyre): IMG_1494

2 csomag zöldspárga
8 szelet bacon szalonna
5 dkg vaj
5 dkg liszt
25 dkg sajt (vegyesen)
5 dl tej
só, cukor, bors
kevés olaj

A zöld spárgát megmossuk, majd nézzük meg hol törik el magától a zöldség. A többit is kb. abban a méretben vágjuk le. A spárgák levágott felső részét sós, cukros vízben megfőzzük. Ha friss volt a zöldség forrástól számítva kb. 10 perc alatt elkészül. Tálalásig lecsöpögtetve melegen tartjuk. A spárgákat tegyük négy csokorba és két-két szelet bacon szalonnával tekerjük körbe.

Egy tepsit olajozzunk ki és tegyük bele a baconnal csokorba kötött spárgákat és borsozzuk meg. Forró sütőben süssük 20 percig.

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd ha már elég forró, adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk zsemleszínűre. Amikor elérte ezt a színt, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, majd a sajtokat is, és addig kevergessük őket, amíg a sajtok meg nem olvadnak. Sajtból tehetünk bele pl. márvány, anikó, óvár, cheddar, brie.

Tálaláskor öntsük le a spárgát a sajtszósszal és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.

IMG_1498

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>