Sült fűszeres csirke falatok Kentucky módra

Hozzávalók:
1 dl joghurt
1 dl víz
1 egész tojás
15 dkg liszt

1 egész csirke darabolva

bors

olaj

1 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyem
fűszerek ízlés szerint

 

A csirkét megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A felső combot érdemes kicsontozni, a melleket csíkokra vágni. Sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni legalább 1 órát.

 

 

IMG_1204A csirke darabokat lehet előre fűszerezni pl. készítsünk pác levet: kevés vízbe tegyünk borsot, chilit, oregánót, koriander magot forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni – ebben a lében pihentessük a csirke darabokat legalább egy éjszakát.

 

 

IMG_1214Keverjük össze a joghurtot, vizet, tojást simára. Tegyük a lisztet egy nagyobb nylon zacskóba, ekkor fűszerezhetjük borssal, chilivel, oregánóval ízlés szerint.

 

 

Tegyünk pár darab húst a tojásos lébe, majd csöpögtessük le kissé és tegyük a lisztes zacskóba (kb 3-4 db-ot érdemes egyszerre beletenni) fogjuk össze a zacskó nyílását és rázzuk össze. A hús darabokat egyesével tegyük a bő, forró olajba és süssük készre, ropogósra. Papírtörlőre tegyük ki, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

IMG_1216IMG_1218IMG_1210

Tálaláskor apróra vágott fokhagymát és petrezselymet keverjünk össze és ezzel szórjuk meg a kisült húst.

Sült burgonyával, majonézes káposztasalátával tálaljuk.

IMG_1227

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>