Babos káposzta tormás tejföllel

Hozzávalók: IMG_2582
1-1,2 kg sertés diója
0,5 kg füstölt comb
1/2 szál szárazkolbász
0,5 kg friss bab
1 kg savanyú káposzta
0,5 kg sárgarépa
2 db nagy burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
2 szál csombor
1 szárított chili
3 paradicsom

bors
fűszerpaprika
2 babérlevél
olaj

A bográcsba tegyük bele az olajat és forrósítsuk fel, a sertés dióját minden oldaláról pirítsuk meg benne, majd vegyük ki.

IMG_2557

Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítsuk le és tegyük bele a kolbászt. Tegyük rá a két evőkanál fűszerpaprikát, majd öntsük rá a vörösbort. Tegyük bele a babérlevelet, a chilit, a csombort és a lehéjazott és kockákra vágott paradicsomot.

IMG_2562

Az előző este beáztatott füstölt húst, a körbesütött sertés combot és a kockára vágott burgonyát tegyük bele, borsozzuk és öntsük fel vízzel.

IMG_2564

Kb. 1 órán át főzzük, majd tegyük rá a karikára vágott répát és az előző eset már beáztatott friss babot. Ha szárazbabból készítjük főzzük meg külön és készen tegyük bele a káposztával együtt.
Főzzük a bográcsban további 1-1,5 órát, ha már a bab félig puha tegyük rá a kiöblített savanyú káposztát.

IMG_2570
Főzzük készre az ételt kóstoljuk meg kell e sózni, illetve utána ízesíteni, majd vegyük ki belőle a húsokat és a kolbászt, hagyjuk kicsit hűlni majd szeleteljük fel.

IMG_2578
Tálaláshoz reszeljünk friss tormát és keverjük el tejföllel.

IMG_2574

 

IMG_2585

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>